Na de afronding van mijn studie Economisch-, Publiek- en Bedrijfsrecht heb ik ruim 20 jaar ervaring opgedaan als jurist bij zowel profit als non-profit organisaties. Ik heb onder andere gewerkt bij verzekeringsmaatschappijen, organisaties die opkomen voor de consument, maar ook als toezichthouder in de telecommunicatie- en zorgsector. Binnen al die bedrijven heb ik naast een adviserende functie ook veel juridische procedures gevoerd bij de rechter. Uit ervaring weet ik dan ook dat mensen vaak opzien tegen zo’n procedure omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten en omdat een procedure vaak lang duurt en kostbaar is. Ook weet ik dat de uitkomst van zo’n procedure vaak door één partij als onrechtvaardig wordt beschouwd.

Dat is bij mediation anders!

Als mediator help ik mensen om de communicatie weer op gang te brengen. Ik luister, vraag door en zorg ervoor dat de belangrijkste geschilpunten boven tafel komen. De oplossing verzin ik niet. Dat doen partijen zelf. Dit zorgt ervoor dat de uitkomst voor beide partijen aanvaardbaar is. Dat is belangrijk omdat partijen ook na een geschil vaak nog met elkaar door moeten. Naast deze voordelen is mediation laagdrempelig en over het algemeen sneller en goedkoper dan een procedure voor de rechter.

Wist u dat in ongeveer 50 tot 75% van de gevallen waarin voor mediation wordt gekozen er overeenstemming wordt bereikt? Mediation heeft mij dan ook laten inzien dat mensen heel goed in staat zijn om zelf, onder begeleiding van een mediator, tot oplossingen te komen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Heeft u een familie-, zakelijk of ander geschil, dan kunt u mij inschakelen. Ik help u graag verder!

Ik ben Mfn-registermediator en geaccrediteerd Familiemediator.